Schoenverzorging

De schoenen van Laccio zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal, namelijk leer. Alle schoenen worden met de hand gekleurd en gepatineerd. Om de kleuring te houden zoals deze bij aanschaf is, zult u de schoen regelmatig moeten onderhouden. Met het juiste onderhoud zullen de Laccio schoenen jaren uw metgezel blijven!

Laccio biedt u als klant de mogelijkheid om de schoenen gratis te laten verzorgen in het atelier aan de Grote Markt 16 in Zwolle. Tevens biedt Laccio u het vakkundig her-kleuren en het verzolen van uw Laccio schoenen aan tegen een acceptabel tarief.

Volg onderstaande tips voor het beste resultaat:

Tip 1:

Laccio raadt u aan consequent cederhouten schoenspanners te gebruiken. Deze schoenspanners absorberen het vocht van de gedragen schoenen, minimaliseren lelijke plooien en behouden de vorm van uw schoen. Voor het behalen van het meeste resultaat, raadt Laccio u aan om meteen na het dragen de schoenspanners terug te plaatsen in de schoenen.

Tip 2:

Deze tip betreft geen behandeling, maar een belangrijk aandachtspunt om de levensduur van uw schoen te verlengen. Laccio raadt u aan om nooit twee opeenvolgende dagen dezelfde paar schoenen te dragen. De reden hiervan is dat het leer hierdoor voldoende rust krijgt om te herstellen op de schoenspanners. Voor het beste resultaat, adviseren wij u om minimaal drie paar schoenen te hebben, zodat u voldoende afwisseling heeft, en de slijtage per schoen minimaal is. Dit zal u op langere termijn geld besparen.

Tip 3:

Leer is een natuurlijk en levend materiaal. Daarom is het noodzakelijk uw leren schoenen regelmatig te verzorgen met een kwaliteitsschoensmeer. Deze schoensmeer moet uw schoen beschermen tegen weersinvloeden, uw schoen soepel houden en niet te vergeten; uw schoen laten glanzen! Laccio adviseert u minimaal één keer per maand de schoenen te poetsen.

Het is belangrijk om een schoensmeer te gebruiken op natuurlijke basis. Vermijdt verzorgingsproducten waar siliconen inzitten, bijvoorbeeld glanssponzen.

Voor het poetsen van leren schoenen adviseren wij:

  • het schoensmeer met een dun laagje aanbrengen;
  • donkere accenten op de schoen, bijvoorbeeld een donker neusje, voorzien van donkere schoensmeer. Hierdoor blijft de schoen het kleurverloop behouden;
  • de schoen even laten rusten;
  • het schoensmeer uitpoetsen met een zachte borstel (bij voorkeur paardenhaar), en anders een doek.

Voor suèdeschoenen adviseren wij deze in te spuiten met een natuurlijke spray. Dit beschermt de schoen tegen regen en vlekken. Suèdeschoenen kunnen ook opgeborsteld worden, maar wees hier voorzichtig mee, anders borstelt u de natuurlijke vezel kapot en wordt uw schoen ruwer.